De vorbă cu copiii: Despre bani!

– ATELIER DE EDUCAȚIE FINANCIARĂ PENTRU COPII! –

 

Cum au apărut banii?
De ce avem nevoie de bani?
Nevoie sau dorință?
Ce rol are pușculița?
De câte feluri sunt banii?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebarile la care vom răspunde în cadrul atelierelor de educație financiară pentru copii, susținute de Learn and Play Events.

*Bonus – mic atelier de martisoare!

program susținut de Financial Parenting

          Learn and Play Events a lansat programul “De vorbă cu copiii” și prima temă este “Despre bani”.
          Acesta este un atelier de educație financiară pentru copii și vine într-o fază importantă de dezvoltare a acestora, cu informații și deducții menite să le formeze un comportament financiar responsabil și echilibrat.
          Dincolo de definiții, sintagme și teorii despre nevoi și aspirații, vorbim despre cum putem obține bunăstarea și cum să ne îndeplinim visurile prin administrarea cât mai eficientă a banilor.

          Obiective:

Prin acest workshop ne-am propus să îi ajutăm pe cei mici să învețe cât mai multe despre bani, să înțeleagă că nu sunt o resursă inepuizabilă și că pot lua decizii inteligente privind gestionarea lor.
           Printre valorile la care dorim să contribuim sunt: încredere, responsabilitate, disciplină, perseverență, generozitate.
           Aptitudinile pe care dorim să le dezvoltăm sunt legate de organizare, planificare și bugetare, gândire critică, analitică și creativă, capacitatea de rezolvare a problemelor, luarea deciziilor în urma analizei, atitudine pozitivă față de bani și valori. 


Cum au apărut banii?
De ce avem nevoie de bani?
Nevoie sau dorință?
Ce rol are pușculița?
De câte feluri sunt banii?

           Sunt doar câteva întrebari la care vom răspunde în cadrul atelierelor de educație financiară pentru copii, “De vorbă cu copiii: Despre bani!”susținute de Learn and Play Events.

Educația financiară de la vârste fragede formează un adult responsabil, capabil de a se adapta activ și creativ la mediul social din care face parte.

Atelierele sunt disponibile pentru grupa de vârstă: 3 – 6 ani.

Durata unui atelier este de 60 minute.

Grupele sunt formate dintr-un minim de 6 persoane si un maxim de 12 persoane. 

În cadrul atelierelor de educație financiară subiectele sunt prezentate într-un mod adaptat vârstei copiilor și puterii lor de înțelegere. Programa are în spate o structură gândită după metodologii internaționale, completată cu experiența autorului, alături de susținerea unui psiholog specializat în grupa de vârstă vizată.
            Prin joacă și pe înțelesul lor, copiii vor învăța ce sunt banii și de ce avem nevoie de ei, cum au apărut, ce este munca și de ce să o prețuim, cum să cheltuie banii astfel încât să aiba resurse pentru tot ceea ce vor, să faca diferența între nevoi și dorințe, cum să câștige bani și cum să îi păstreze,  ce înseamnă generozitatea, voluntariatul, donațiile și despre sentimentele noastre legate de bani și valori.
          Obiceiurile create în copilărie își pun amprenta asupra întregii vieți, influențându-ne responsabilitatea și prosperitatea de la vârsta adultă.


Bonus
Micul antreprenor De la idee la implementare și obținerea de bani.

Ne vom distra, vom învăța, iar la finalul atelierului vom confecționa marțișoare și felicitări, pe care le putem dărui persoanelor dragi sau le putem vinde, pentru a pune câțiva banuți la pușculiță.

Când și unde?

Marți – 25 februarie 2020 Cafeneaua Mom o’clock Str Pictor Barbu Iscovescu 30 – ora 13.00.

 

Sâmbătă – 29 februarie 2020 Yogalize – Strada Emanoil Porumbaru nr 23 – ora 11.00.

 

Preț: 70 lei/copil.
Acesta se achită prin transfer bancar, după primirea facturii electronice.
Reducere Early Bird: 5% pentru înregistrările primite până la data de 10 februarie 2020.
Reducere Prietenii mei: 10 % pentru tine și pentru încă 2 prieteni
Reducere frați: 15%
apă, ceai și fructe incluse

Pentru înscrieri accesați link-ul de mai jos:

Vreau să mă înscriu!

Puteți solicita oricând mai multe informații în legătură cu acest atelier la contact@lnpe.ro .

Vă reamintim că înscrierile se fac prin intermediul formularului din site-ul http://www.lnpe.ro/despre-bani și cu minim 12 ore înainte de eveniment.

În cazul în care nu se formează grupa minimă, cu 12 ore înainte, sau în situații de forță majoră, ne rezervăm dreptul de a amâna evenimentul.

În cazul plăților în avans, returnarea banilor se face doar daca se anunță neparticiparea cu minim 48 ore în avans.

          De asemenea vă reamintim că, din motive de siguranță a grupului, nu putem primi în sălile de activități copii care au contactat boli virale/contagioase (răceală cu semen de tuse, mucozități, etc.) și ne rezervăm dreptul de a restricționa accesul în sală în cazuri cu simptome evidente, situație în care se rambursează 50% din taxa achitată, in termen de maxim 2 zile lucrătoare.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm!